DictSearch  - LinkSearch  - Translate Now!  - NetSearch

Mreža je prepuna sakrivenog blaga za strpljivog tragača. Tisuće je puteva prema korisnim linkovima ali vrlo malo karata za pronaći pravi put. Mi smo osmislili naše alate kao kartu i kompas prema svim tim skrivenim blagima. Da krenemo.

Pristupite 265 on-line rječniku preko jednog jedinog sučelja. Jednostavno izaberite izvorni i ciljni jezik, unesite Vaš pojam i krenite!
DictSearch trenutačno podržava 73 jezika.

Također dostupno za WAP mobilne telefone!

Naravno, na mreži je puno više resursa nego što je uključeno u DictSearch!
Jednostavno sa nekoliko riječi opišite jezik i područje i pustite da LinkSearch potraži 4000 najboljih linkova za tumačne rječnike za Vas. Nema više listanja kroz duge, duge liste linkova!

Prevedite cijele tekstove ili dulje pojmove sa 28 različitih mašinskih prevodilačkih (MT) alata raspoloživih na mreži.

Iskoristite besplatne probne servise MT tvrtki i upoznajte se sa tom novom tehnologijom. I nemojte biti obeshrabreni ako rezultati nisu točno onakvi kakve ste očekivali. Računala su još uvijek daleko od ljudi u području prevođenja i razumijevanja. Prosudite sami.

A ako ne trebate prijevod, već samo kontekst u kojem se riječ pojavljuje, stranice na internetu koje se bave tom određenom temom, tada pokušajte NetSearch: Altavista, Yahoo, Lycos, itd., sa jednog jedinog sučelja.


Zašto svi ti alati?

Svatko tko se bavi prevođenjem, od profesionalnog prevodioca do povremenog čitaoca informacija na stranim jezicima, zna koliko poznavanje svih raspoloživih resursa na internetu može pomoći u rješavanju naših jezičnih problema.

Sve više i više privatnih tvrtki i sveučilišta ali i pojedinaca i institucija otvaraju svoje informacijske resurse korisnicima iz čitavog svijeta.

Upišite riječ "dictionary" u vaš omiljeni pretraživač i vaš će zaslon biti ispunjen stotinama i tisućama linkova prema tim resursima iz svakog kutka svijeta.

Pa ipak, to mnoštvo jezikoslovnih informacija nije uvijek jednostavno za uporabu i probijanje kroz more linkova i referenci može umoriti prije nego što ste pronašli "taj" određeni resurs koji ste tražili. Približavanje svih tih resursa, omogućavajući direktni pristup rastućem broju rječnika, pretraživača i tumačnih rječnika, bio je razlog razvoju ovih alata koje ćete isprobati.

Uzmite si vremena i pročitajte naše upute o ovoj i ostalim temama u tehnološkom dijelu ovih stranica.

Ovu stranicu je na hrvatski preveo Tomislav Autischer (http://www.autischer.org/)

 

On-line resursi kojima je na ovim stranicama omogućen pristup, zaštićeni su zakonom o autorskim pravima. Dužni ste poštivati odredbe o autorskim pravima njihovih vlasnika objavljene na njihovim stranicama. Molimo Vas, također pročitajte našu izjavu o odricanju sa poštivanjem sadržaja ovih stranica. Hvala.


C2000-2002 foreignword.com