DictSearch  - LinkSearch  - Translate Now!  - NetSearch

Rejtett kincsekkel van tele az internet azok számára, akik türelmesen keresnek. Utak ezrei vezetnek hasznos hivatkozásokhoz, de nagyon kevés térkép segít eligazodni. Azért alkottuk meg segédeszközeinket, hogy térképként és iránytűként szolgáljanak mindezekhez a rejtett kincsekhez. Induljunk hát!

Hozzáférés 265 online szótárhoz egyetlen felhasználói felületről! Egyszerűen válassza ki a forrásnyelvet és a célnyelvet, írja be a keresett kifejezést és már kész is!
DictSearch-ben ez ideig 73 nyelv található meg.

Használható WAP mobil telefonnal is!

Természetesen sokkal több információs forrás található az interneten, mint a DictSearch-ben foglaltak!
Csak válassza ki a nyelvet, írja körül néhány szóval a szakterületet, és engedje, hogy LinkSearch megkeresse a 4000 legjobb szószedet hivatkozást az Ön számára. Nem kell többé hivatkozások hosszú, hosszú listáit böngésznie!

Fordítson teljes szövegeket vagy hosszabb kifejezéseket 28 különböző gépi fordító (GF) segédeszköz használatával, amelyek hozzáférhetőek az interneten.

Használja a GF vállalatok ingyenes kísérleti szolgáltatását és ismerkedjék meg ezzel az új technológiával. De ne veszítse el a kedvét, ha az eredmény nem egészen olyan, mint amit várt. A számítógépek még mindig messze elmaradnak az ember mögött az idegennyelv-fordítás és -értés terén. Ítéljen Ön!

Ha pedig nincs szüksége fordításra, csupán azt szeretné tudni milyen szövegösszefüggésben használatos a kérdéses szó, milyen internet oldalak foglalkoznak azzal a meghatározott témával, akkor próbálja ki a NetSearch programot: Altavista, Yahoo, Lycos, stb., mind elérhető egyetlen felhasználói felületről.


Mi szükség van ezekre a segédeszközökre?

Mindenki tudja, aki fordítással foglalkozik, a hivatásos fordítótól azokig, akik csak néha olvasnak idegen nyelvű információt, hogy az interneten elérhető erőforrások alapos ismerete milyen fontos segítséget nyújthat nyelvi kérdések megválaszolásában.

Egyre több és több magánvállalat, egyetem, sőt magánszemély nyitja meg információs forrásait a világ bármely táján levő felhasználók számára.

Írja be a "szótár" kulcsszót kedvenc keresőjébe és a képernyő nyomban megtelik hivatkozások százaival, ezreivel ezekhez az erőforrásokra a világ minden sarkában.

A bőséges nyelvi információt azonban nem mindig egyszerű kezelni, és néha már a rengeteg hivatkozás átnézése is kifárasztja az embert, mielőtt megtalálná "azt az egy" odavágó forrást, amit keres. Egy kicsit közelebb hozni mindezeket a forrásokat, könnyű hozzáférést biztosítani a gyorsan növekvő számú szótárhoz, keresőhöz és szószedethez: ez volt a célunk, amikor kifejlesztettük ezeket a segédeszközöket, amelyeket hamarosan kipróbálhat.

Kérjük szánja rá az időt és olvassa el az erről és néhány egyéb témáról szóló bevezetőnket az oldal echnológiai részlegben.

 

Ezt az internet oldalt Schmidt Béla (Bela.Schmidt@chp.edu) fordította magyarra.

Az online forrásokat, amelyekhez ez az internet oldal hozzáférést ad, törvény védi. Felhasználóink kötelesek tiszteletben tartani a tulajdonosok szerzői jogát. Kérjük olvassa el a Jogi Nyilatkozatot, amely korlátozza erre az internet oldalra vonatkozó felelősségünket. Köszönjük.


C2000-2002 foreignword.com