DictSearch  - LinkSearch  - Translate Now!  - NetSearch

Internet je poln skritih zakladov za potrpežljivega iskalca. Tisoči poti proti uporabnim povezavam in zelo malo zemljevidov, za pravo pot. Mi smo predstavili nase pripomočke, kot zemljevid in kompas na poti do teh skritih zakladov. Pa začnimo.

Dostop do 265 on-line slovarjev iz enega vmesnika. Preprosto izberite izvorni ter ciljni jezik, vnesite izraz in...prevod je tu!
DictSearch trenutno podpira 73 jezikov.

Je tudi dobavljiv za WAP mobilnike!

Seveda pa je mnogo več virov na celotnem omrežju, kot le ti, vključeni v DictSearch-u!
Opišite z nekaj besedami jezik ter področje in naj LinkSearch opravi iskanje za najboljših 4000 slovarskih povezav za vas. Nič več dolgih mučnih iskanj po dolgih listah povezav!

Prevedite celotne tekste ali daljše izraze z 28.-imi strojnimi prevajalnimi (MT) pripomočki dosegljivimi na spletu.

Uporabite brezplačne testne usluge MT upravljalcev in se spoznajte s to novo tehnologijo. In ne obupajte, če rezultati niso točno tisto kar ste pričakovali. Računalniki so pač še vedno daleč od človeka na področju jezikovnih prevajanj. Presodite sami.

In, če ne potrebujete prevoda, ampak le kontekst v katerem se nahaja vaša beseda, strani na Internetu, ki se ukvarja z določenim subjektom, potem preizkusite NetSearch: Altavista, Yahoo, Lycos, itd., vse iz enega vmesnika.


Zakaj vsa ta orodja?

Vsi ki imajo opraviti s prevajanjem, od poklicnega prevajalca do naključnega bralca informacij v tujih jezikih, dobro vedo, kako pomembno je dobro poznavanje vseh dosegljivih virov na Internetu, kot pomoč za reševanje naših jezikovnih problemov.

Vedno več privatnih podjetij in univerzitet, pa tudi posamičnih institucij odpira svoje informacije uporabnikom s celega sveta.

Vpišite besedo "slovar" v vaš najljubši iskalnik in vaš ekran bo zapolnjen s stotinami, tisočimi povezav do teh virov z vseh strani sveta.

Vendar to bogastvo jezikoslovnih informacij ni vedno lahko obvladljivo in včasih se lahko med brskanjem po vseh teh povezavah in vsem, precej namučimo ob iskanju točno "tistega" kar iščemo. In ravno združiti ter približati vse te vire malce bližje, dati vam dostop do teh slovarjev, iskalnikov ter pojmovnikov je bil razlog za razvoj pripomočkov, ki jih boste preizkusili.

Vzemite si čas in preberite našo predstavitev o tem in še čem v Tehnološkem področju na tem mestu.

 

To stran je v Slovenščino prevedel A.R.(2003) (http://best-in-2003.streznik.org ) - success4allofus2003@yahoo.com

On-line viri do katerih vam to mesto daje dostop so varovani s "copyright" zakonom. Spoštovati morate lastnikove "copyright" zaznamke, objavljene na njihovih straneh. Prosim, preberite tudi naše utajitveno sporočilo s spoštovanjem do vsebine te strani. Hvala.


C2000-2003 foreignword.com